Pierwsza Stypendystka

Zarząd Funduszu w składzie: Szczepan Kasiński (przewodniczący), Justyna Górska, Jerzy Pączek, Jacek Turek, po ocenie formalnej i merytorycznej wniosków, postanowił przyznać stypendium Izabeli Statek.

Izabela Statek

Swoją przyszłość wiąże z ekonomią, zarządzaniem i rachunkowością. Myśli o studiowaniu ekonomii na jednej z krakowskich uczelni. Marzy o założeniu własnej firmy.

Środki przeznaczy na finansowanie mieszkania w Bursie i na naukę języka niemieckiego, który chce opanować do perfekcji, oraz normalne potrzeby licealistki.

Iza uczęszcza do klasy II B o profilu matematyczno-fizycznym. W zeszłym roku szkolnym uzyskała średnią ocen 4.93, oraz wzorowe zachowanie. Izabela gra na gitarze, była wolontariuszką podczas Światowych Dni Młodzieży, organizowała również warsztaty sportowo-matematyczne dla przedszkolaków. Uczestniczyła w akcjach „KILO”, Wielkiej Orkiestrze Świątecznej Pomocy, oraz Paczka dla „Litwy”. Zajęła I miejsce w Powiatowych mistrzostwach SPG w siatkówce i IV miejsce w Powiatowych Mistrzostwach w Siatkówce. Brała udział w segregacji surowców wtórnych, przygotowuje prezentację na konkurs Młodzież w Lasach Europy.